Kitty

 

Gedurende mijn hele leven speelt creativiteit een rol. Ik vind het belangrijk iets van mezelf toe te voegen, origineel te zijn.

In 2012 heb ik mijn opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam met goed gevolg afgerond. Gedurende deze opleiding werd duidelijk wat mijn eigen manier van fotograferen is, en waar mijn focus ligt.  Dat zie je terug in mijn foto’s. Vaak zijn ze verstild, met veel aandacht voor detail, veel gevoel voor lijnen.

Het proces houdt voor mij niet op als de foto gemaakt is, ik vind het fijn om met beeld te werken. Foto’s krijgen achteraf vaak een andere plek of betekenis. Ik hou van alledaagse onderwerpen, dicht bij huis. Als ik een foto maak van een gewoon onderwerp,  waar je bij wijze van spreken elke dag aan voorbij fietst, ga je er misschien anders naar kijken. Een goed voorbeeld daarvan is mijn eindexamenproject. Ik heb een fotoboek gemaakt met als titel Mensen kijken. Daarin vind je vele voortuinen, die in mijn ogen veel zeggen over de bewoners. Ik denk dat mensen zich laten kennen door de manier waarop ze omgaan met hun eigen omgeving. Ik vond veel kopieergedrag,  keurig en netjes, alsof dat mensen houvast geeft, structuur. Voor mij is dat tegelijkertijd benauwend en grappig. Het zijn natuurlijk vooroordelen en ik vind het leuk om daarmee te spelen.

 

Mensen kijken

Dit boek heb ik zelf geprint en laten inbinden, als je geïnteresseerd bent laat ik het je graag zien.

Bij deze manier van kijken hoort ook een langzame manier van fotograferen. Ik heb en gebruik ook een digitale camera, maar als het bij een project past, fotografeer ik heel graag met mijn analoge Hasselblad. Soms fotografeer ik met een Tachihara loopbodemcamera. Deze werkt met grote negatieven van 10x12cm. 

kittyvandenakker-runtundje